Δευτέρα 29 Μαΐου 2017










ΟΛΗ Η  ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΜΟΥΣ

 Επειδή οι χυμοί γίνονται από φρούτα ή λαχανικά δεν σημαίνει ότι είναι πάντα χαμηλοί σε θερμίδες. Να λοιπόν τι πρέπει να προσέξετε για να μην πάρετε παραπάνω θερμίδες:

Πριν πιείτε έναν χυμό πρέπει να γνωρίζετε ότι ένα ποτήρι πορτοκαλάδα για παράδειγμα περιέχει 2 πορτοκάλια. Έτσι πίνοντας χυμούς μπορεί να καταλήξετε να καταναλώνετε περισσότερα φρούτα από ότι αν τα τρώγατε ωμά. 

Ένας ανάμεικτος χυμός εκτός από φρούτα και λαχανικά μπορεί να περιέχει γιαούρτι, ζάχαρη, ξηρούς καρπούς, γάλα ή ακόμα και παγωτό και όπως γίνεται αντιληπτό όλα αυτά έχουν θερμίδες.

Κάποιοι χυμοί περιέχουν υπερβολική ποσότητα ζάχαρης και αυτό το καταλαβαίνεται από τη γεύση. Προτιμήστε χυμούς από λαχανικά.

Όταν ο χυμός περιέχει υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης, αυξάνονται απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα με αποτέλεσμα να νιώθετε μετά κουρασμένοι αλλά και πεινασμένοι. Αυτό συμβαίνει λόγω της έλλειψης πρωτεΐνης και υγιεινών λιπών, τα οποία σας βοηθάνε να νιώθετε πλήρεις για πολλές ώρες.

Γενικά είναι προτιμότερο να τρώμε τα φρούτα στη φυσική τους μορφή παρά σε μορφή χυμού γιατί δημιουργείται στο στομάχι κορεσμός και λαμβάνουμε περισσότερες φυτικές ίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου