Παρασκευή 22 Μαΐου 2020










TIPS ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Ξεκίνα με ένα καλό πρωινό: Οι περισσότεροι ξεκινάμε τη μέρα μας παραλείποντας το πρωινό, είτε γιατί δεν προλαβαίνουμε, είτε γιατί δεν έχουμε συνηθίσει να τρώμε το πρωί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο οργανισμός να βρίσκεται σε διαρκή υπογλυκαιμία και ο εγκέφαλος να στρεσάρετε αφού δεν παράγει γλυκόζη έτσι ώστε να λειτουργήσει. Κάνουμε λοιπόν το πρώτο βήμα και ξεκινάμε με ένα καλό πρωινό που περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και κάτι φρέσκο όπως φρούτο ή λαχανικό. Τα  δημητριακά πρωινού με γάλα 1.5% και φράουλες είναι μια απλή και γρήγορη επιλογή. Έτσι, ρυθμίζουμε τα επίπεδα γλυκόζης και είμαστε χορτάτοι για να μπορούμε ν’ ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας.
Φτιάξε μόνος σου το σνακ σου: Προτίμησε φρέσκα φρούτα εποχής μαζί με ξηρούς καρπούς ή παστέλι ή μπάρα δημητριακών. Έτσι θα αποφύγεις τη ζάχαρη και τις επιπλέον θερμίδες από τους απλούς υδατάνθρακες και θα εμπλουτίσεις τον οργανισμό σου με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, θα είσαι χορτάτος για περισσότερο διάστημα, χωρίς να καταφεύγεις σε τσιμπολογήματα διατηρώντας τη γλυκόζη σου σταθερή.
Άσε στην άκρη τα αναψυκτικά: Τα αναψυκτικά, το μόνο που μπορούν να σου προσφέρουν είναι ζάχαρη σε υγρή μορφή, άρα επιπλέον θερμίδες. Φτιάξε μόνος σου φυσικούς χυμούς και smoothies. Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, τόσο αυξάνεται και η ποικιλία σε φρούτα. Έτσι θα εφοδιάσεις τον οργανισμό σου με βιταμίνες και όχι με ζάχαρη και περιττές θερμίδες .
Πιες νερό: Μην περιμένεις να διψάσεις για να πιείς νερό, λόγω του ότι τότε θα είναι αργά καθώς η δίψα είναι ένδειξη αφυδάτωσης. Βοήθησε τον οργανισμό σου να αποβάλλει τις τοξίνες πίνοντας αρκετό νερό. Για να το κάνεις πιο εύκολο πίνε ένα ποτήρι μόλις ξυπνάς και πριν από κάθε γεύμα.
Μην αφήνεις πολλές ώρες το στομάχι σου άδειο: Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να καταναλώσεις πιο πολύ το επόμενο γεύμα. Επιπλέον, όταν ένας οργανισμός δεν είναι εφοδιασμένος με τροφή, δε μπορεί να λειτουργήσει καθώς ο εγκέφαλος ‘’σοκάρετε’’ από την έλλειψη γλυκόζης. Επίσης μειώνεται ο βασικός μεταβολισμός, με αποτέλεσμα να βλέπεις αύξηση του βάρους σου με την παραμικρή λήψη τροφής.
Μην παραλείπεις γεύματα: Για να φας ένα γλυκό ή γιατί θεωρείς ότι δεν τα χρειάζεσαι γιατί θα σε παχύνουν. Ο οργανισμός έχει σαν καύσιμο την τροφή οπότε καλό θα ήταν να μην παραλείπει κανένα γεύμα γιατί μετά υπολειτουργεί. Επίσης. δοκίμασε να φας πρώτα το γεύμα που είναι να φας και μετά το γλυκό σου. Θα εκπλαγείς όταν δεις ότι το γλυκό δεν το χρειάζεσαι και τόσο πολύ τελικά.
Άσκηση και πάλι άσκηση: Ναι ναι, το κλισέ διατροφή και άσκηση. Και όμως αυτό το κλισέ θα σε βοηθήσει να είσαι υγιής, να διατηρείσαι νέος και σε καλή φυσική κατάσταση. Διέθεσε κάθε μέρα ένα 30λεπτο, καθώς τόσος είναι ο χρόνος που χρειάζονται οι μυς για να ενεργοποιηθούν και διάλεξε τη μορφή άσκησης που σε ευχαριστεί περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου