Κυριακή 27 Μαρτίου 2016




Νηστήσιμο κέικ σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ (για ένα μέτριο ταψάκι):
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει
2 φλ. ζάχαρη καστανή
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. νερό
3 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. σόδα του φαγητού
3/4 φλ. κακάο
1 πλάκα λιωμένη σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλείφουμε με λίγο λάδι ή μαργαρίνη και αλευρώνουμε τη φόρμα που θα ψήσουμε το γλυκό. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη σοκολάτα και το κακάο. Αφήνουμε το μίγμα να ζεσταθεί καλά για να λιώσει η ζάχαρη και η σοκολάτα, αλλά όχι να κοχλάσει. Μόλις κρυώσει το σιρόπι βάζουμε μέσα το αλεύρι, τη σόδα, το ελαιόλαδο και το ξύδι και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το χυλό του κέικ στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσει το κέικ το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου