Τρίτη 12 Απριλίου 2016



ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ

 Γάλα σόγιας
Περιέχει σχεδόν την ίδια ποσότητα πρωτείνης με το γάλα αγελάδος, μας προσφέρει υδατάνθρακες, νάτριο, σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Πηγή λεκιθίνης και βιταμίνης Ε. Δεν περιέχει καζείνη, την πρωτείνη ορού του γάλακτος.
Διατροφική αξία ανά 100γρ : 40 θερμίδες, λίπος 1,60 γρ, ασβέστιο 120mg


Γάλα αμυγδάλου

Πλούσιο σε πρωτείνες και μέταλλα, ω3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε. Δεν περιέχει λακτόζη, γλουτένη, χοληστερλινη και ζάχαρη.

Διατροφική αξία ανά 100γρ : 12 θερμίδες, λίπος 1 γρ, ασβέστιο 155 mg

Η βρώμη περιέχει την υψηλότερη συγκέντρωση πρωτεϊνών σε σχέση με άλλα σιτηρά· έτσι και το γάλα της είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, αλλά και βιταμίνης Α. Ωστόσο, δεν περιέχει χοληστερίνη ούτε λακτόζη, γεγονός που καθιστά το συγκεκριμένο γάλα κατάλληλο για όσους έχουν δυσανεξία ή αλλεργία στο γάλα.Πλούσιο σε υδατάνθρακες.
Διατροφική αξία ανά 100γρ : 53 θερμίδες, λίπος 1γρ, ασβέστιο 150mg

Γάλα ρυζιού
Είναι αρκετά εύπεπτο και ελαφρύ. Επίσης, είναι πλούσιο σε σάκχαρα, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, γι’ αυτό και θεωρείται καλή επιλογή για όσους ασκούνται. Από την άλλη, δεν περιέχει χοληστερίνη και λακτόζη, γι’ αυτό και ενδείκνυται για όσους υποφέρουν από δυσανεξία στη λακτόζη, αλλεργία στη σόγια ή προβλήματα του πεπτικού συστήματος. 

Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:  θερμίδες: 47, Λίπος: 0,9 γρ, ασβέστιο: 118 mg


Γάλα καρύδας

Έχει τη γεύση καρύδας με κρεμώδη υφή.Δυστυχώς περιέχει λίπος, οπότε δεν είναι κατάλληλο για κατανάλωση από άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ : θερμίδες: 196, λίπος: 21 γρ, ασβέστιο: 18 mg




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου