Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018



Τι γίνεται όταν τρώμε μια φορά μέσα στην ημέρα

Το να τρώει κανείς μόνο μία φορά την ημέρα όχι μόνο δεν αδυνατίζει αλλά ευνοεί την αύξηση του σωματικού λίπους και ιδιαίτερα στην κοιλιά. Όπως φαίνεται, η έλλειψη τροφής ενεργοποιεί μία σειρά από βιολογικούς μηχανισμούς, οι οποίοι διεγείρουν την αποθήκευσή του λίπους και όχι την καύση του.

Η παράλειψη γευμάτων έχει σαν αποτέλεσμα τα κύτταρα του ήπατος να σταματούν να αντιδρούν στην ινσουλίνη.

Υπό κανονικές συνθήκες, το συκώτι παράγει γλυκόζη για να τη χρησιμοποιήσει το σώμα ως πηγή ενέργειας. Η παραγωγή γλυκόζης διακόπτεται όταν ανιχνεύεται ινσουλίνη στο αίμα. Όταν ο οργανισμός αναπτύσσει αντίσταση στην ινσουλίνη, δεν αποστέλλεται το απαραίτητο σήμα για να σταματήσει η απελευθέρωση γλυκόζης στο αίμα.

Με απλά λόγια, όταν τρώμε ένα μόνο κύριο γεύμα μέσα στη μέρα το οποίο όμως είναι περιορισμένων θερμίδων μπορεί αρχικά να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος, ωστόσο όταν η ποσότητα αυτή αυξάνεται, το σώμα ενεργοποιεί μηχανισμούς αποθήκευσης λίπους ώστε να προστατευτεί από επόμενο περιορισμό τροφής ενώ η περίσσεια κυκλοφορύμενη γλυκόζη στο αίμα λόγω ανεπαρκούς χρησιμοποίησής της από την ινσουλίνη γίνεται λίπος στο σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου