Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015





Τροφές που προλαμβάνουν και ανακουφίζουν από τις καούρες


Πολύς κόσμος υποφέρει από τη γνωστή αίσθηση καψίματος στο στομάχι, η οποία ξεκινά χαμηλά στο θώρακα και συνεχίζει ψηλά στο στήθος, καταλήγοντας πολλές φορές  στο λαιμό, η γνωστή σε όλους μας καούρα.
Υπάρχουν κάποιες τροφές που συμβάλλουν στην πρόληψη και ανακούφιση από την ενοχλητική αυτή αίσθηση και είναι οι εξής:


  • γαλοπούλα και κοτόπουλο : λόγω των αμινοξέων βοηθούν στην επούλωση του βλεννογόνουυ του στομάχου και περιέχουν υψηλή ποιότητας ζωική πρωτείνη και χαμηλό λίπος.
  • μπανάνα: περιέχει κάλιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες, βιταμίνες και αποτελεί ένα τέλειο μικρό γεύμα.
  • ρύζι (καστανό ), πλιγούρι: περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες βοηθώντας στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος
  • μαϊντανός και σέλινο: πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αναστολή ανάπτυξης βακτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου